Konji na Vlasini spašeni od snega i vukova, prepuštini na milost i nemilost kriminalcima !


U predhodnih 24h dva pokušaja prisvajanja i odvodjenja konja sa Vlasine od strane nepoznatih lica. 

“Prvi slučaj se dogodio sinoć oko 18 – 19h. Tri nepoznata lica su vezala 14 grla i pokušala da ih spuste u pravcu Božice. Dovezli su se belom Ladom Nivom početnog br. reg. tablica VR – 007 – O celom slučaju obavestili smo MUP u Surdulici, policijska patrola je izašla na teren a treća lica pobegla. Obavešteni o tome su i reginalna inspekcija i načelnik MUP-a u Vranju !”

Kako su objavili Lovci Iz Dejanove Mahale :

“danas 12.3.2012 oko 12h-do 12:30 dvojica sa ladom nivom na Dejanovu mahalu kod garaze uhvatili su dva konja,jedan je bio vezan..”
“Odmah iza nih je isao kamion leskovacke registracije sa ceradom i najverovatnije pratio njih kako bih uhvatio konje i isao prema Bozici….”

Zamolila bih sve koji imaju bilo kakva saznanja o ovakvim pokušajima da odmah prijave policiji !

__________________________________________________________________

Pozivamo Ministarstvo Unutrašnjih Poslova da reaguju na pokušaje kradje i prisvajanja Konja sa Vlasine pojačanim nadgledanjem prilaznih puteva kao i da obavesti javnost o tome. 

Kako su konji, po nalogu regionalne inspekcije u vlasništvu opštine Surdulica, a istraga u toku, upozoravamo javnost da su ova gruba ometanja u istrazi kao i kršenje zakona, očigledni razlozi da se konjima mora što pre obezbediti prihvatililište i rešiti problem.  Pozivamo i Državu sa svojom vladavinom prava da reaguje i spreči očigledan kriminal !

Neformalna grupa: Divlji konji na Vlasini

One thought on “Konji na Vlasini spašeni od snega i vukova, prepuštini na milost i nemilost kriminalcima !

  1. Pingback: i konje ubijaju, zar ne? | Denigirl

Leave a comment